Cardamom este o plantă perenă, o tufă înaltă de până la 4 m, cu frunze lungi mătăsoase. Tulpina poartă flori mici galbene cu vârfuri purpurii şi un rizom cărnos mare, similar cu ghimbirul. Fructul conţine mai multe seminţe de o formă alungită brun verzui.
Nativ în Asia tropicală, este cultivat în special în sudul Indiei,
Sri Lanka, Laos, Guatemala şi El Salvador. Uleiul esenţial este produs
în principal în India, Europa, Sri Lanka şi Guatemala.
Conţine
(conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitor la produsele
cosmetice 2003/15/CE): limonene, linalool, citronellol, nerol, geraniol.
Metoda de obţinere: prin distilare cu vapori din seminţele fructelor necoapte.
Zona geografică de provenienţă: Guatemala
Nota parfumului: de mijloc
Aroma: caldă, dulce, lemnoasă.
Ca parfum se potriveşte cu: frankincense, bergamotă, chimen, scorţişoară, lemn de cedru, trandafir, neroli.