Uleiul esenţial de cistus are virtuţi recunoscute în domeniul cosmeticii dar şi pentru aplicaţiile terapeutice. În cosmetică este ideal pentru pielea lipsită de tonicitate, tenul matur, dar şi pentru pielea afectată de cuperoză. Este un bun antihemoragic şi cicatrizant.
Parfumul balsamic şi lemnos este unul foarte specific, unele persoane îl plac altele mai puţin, însă beneficiile aduse vor determina aprecierea acestui ulei esenţial fabulos.
Alte denumiri: cist, labdanum, rockrose, trandafir de stâncă
Metoda de obţinere: prin distilare cu abur din ramuri şi frunze
Zona geografică de provenienţă: Maroc
Prezentare: lichid fluid, culoare portocaliu, miros intens, balsamic, cu note condimentate şi lemnoase
Nota parfumului: de mijloc