Tufă nativă în Africa de nord, creşte necultivat în zona
mediteraneană şi cultivat în restul Europei ca arbust decorativ de
grădină.
În antichitate Grecii deja cunoşteau proprietăţile antiseptice ale maceratului de mirt în vin roşu.
Uleiul esenţial este distilat din frunzele tinere şi prezintă un
miros plăcut, clar, proaspăt şi mai puţin penetrant decât al mirtaceelor
în general.
Având în vedere blândeţea uleiului esenţial de mirt,
utilizarea pentru copii este potrivită cu condiţia unei diluţii
corespunzătoare. Proprietăţile sunt similare cu cele ale uleiului de
eucalipt, însă uleiul de mirt este uşor sedativ şi nu stimulant, nu are
mirosul înţepător astfel este agreat de copii, persoane sensibile sau
cele în vârstă.
Metoda de obtinere: prin distilarea cu aburi din frunzele tinere
Zona geografică de provenienţă: Tunisia
Prezentare: lichid clar galben-portocaliu, vâscozitate redusă
Conform directivei europene amendamentul 7 privind produsele cosmetice
(2003/15/CE) anumiţi compuşi naturali pot prezenta risc alergic:
limonene, linalool, geraniol
Nota parfumului: de mijloc
Aroma: proaspătă, blândă, mentolată uşor camforoasă