Este o plantă erbacee care creşte sălbatic, cu tulpini subţiri lungi, cu frunze ca iarba de culoare verde până la galben-pai, florile şi frunzele sunt parfumate deopotrivă.
Este recoltat înainte de apariţia florilor, astfel frunzele dau un randament mai mare. Extracţia prin distilare se face după ce frunzele tăiate se uscă timp de aproximativ o săptămână.
Este bogat în geraniol, are o compoziţie similară cu cea a uleiului esenţial de trandafir.
Metoda de obţinere: prin distilarea cu aburi din părţile aeriene ale plantei
Zona geografică de provenienţă: Nepal
Prezentare: lichid clar galben pal, vâscozitate redusă
Conform directivei europene amendamentul 7 privind produsele cosmetice
(2003/15/CE) anumiţi compuşi naturali pot prezenta risc alergic:
linalool, geraniol, limonene
Nota parfumului: de mijloc
Aroma: florală, proaspătă, dulce, similară cu cea a trandafirului sau a geraniului
Ca parfum se potriveşte cu: geraniu, bergamotă, rozmarin, lime, ylang-ylang