Ulei de cocos bio, virgin, pentru uz extern, 100g
Daca doriti ulei de cocos alimentar, extravirgin, presat la rece, dati click aici.
Uleiul alimentar poate fi folosit si pentru uz cosmetic, insa uleiul cosmetic nu poate fi folosit in alimentatie.
Uleiul de cocos este extrem de preţios şi multilateral
folosit pentru piele, buze, ten sau scalp. Se absoarbe rapid, lasă
pielea mătăsoasă, este noniritant, potrivit şi pe pielea copiilor.
Parfumat fin exotic.
Palmierul de cocos sau cocotierul este un arbore tropical care creşte
în înălţime până la 30 m, are frunzele lungi, penate, de 4-5 m lungime
şi produce fructe tot anul. Nucile de cocos ajunse la maturitate sunt
decojite, pulpa albă este apoi tăiată în bucăţi mai mici care se pun la
uscat pentru ca o parte din apă să se evapore.
După uscare bucăţile de nucă de cocos sunt trecute printr-o presă,
proces în care uleiul este separat de pulpă. Uleiul obţinut este
colectat într-un vas din care este pompat printr-o serie de materiale
textile care-l filtrează, rezultând un ulei limpede, fără impurităţi,
care păstrează cele mai multe elemente ale fructului de cocotier.
Metoda de obţinere: obţinut prin prima presare la rece
Zona geografică de provenienţă: Filipine
Prezentare: lichid translucent la peste 24°C, se solidifică sub această temperatură şi devine alb. Are miros specific.
Proprietăţi ulei de cocos
- hidratează şi înmoaie pielea
- emolient
- hrănitor şi protector al pielii
- calmant
- favorizează vindecarea pielii afectate de răni uşoare
- odorizant plăcut
- nutritiv capilar
Recomandări ulei de cocos
- catifelarea şi hidratarea pielii de orice tip
- tenul deshidratat
- îngrijirea pielii iritate
- îngrijirea pielii lipsite de elasticitate
- buze uscate şi crăpate
- mâncărimi, piele deranjată
- hrănirea părului, îngrijirea scalpului
- condiţionarea părului buclat, rebel
- prepararea uleiurilor de bronzaj sau reparatoare după expunerea la soare